Kiinnostava sisustaja: Danila Yönsini

Kiinnostava sisustaja: Danila Yönsini

Kiinnostava sisustaja: Danila Yönsini

 

 

Kodit ovat aina kiinnostavia ja jatkuvia inspiraation lähteitä, siksipä uudessa juttusarjassa pääsemme kurkkaamaan kauniisiin ja persoonallisiin koteihin.


Heippa, olen Danila

Olen juuri 30-vuotta täyttänyt äiti, vaimo ja elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen maisterivaiheen opiskelija Pirkkalasta.

Tyylini on sekoitus modernia skandinaavista ja bohoa


On vaikea lokeroida tyyliäni mihinkään valloillaan olevaan kategoriaan. Voisi sanoa tyylini olevan sekoitus modernia skandinaavista bohoa. Käyn jatkuvaa sisäistä taistelua sillä järki vaatii minimalismia, mutta sydän vetää kohti koreja, tyynyjä sekä metreittän puuvillaa ja pellavaa.

 


Suosikki huoneeni on tyttäreni huone


Suosikki huoneeni on 3 -vuotiaan tyttäreni huone, joka edustaa sisustukseni bohompaa puolta. Huone on todella pieni ja aika kapea, mutta näistä rajoitteista huolimatta koen onnistuneeni sisustamaan sen viihtyisäksi. Suosikkini siitä tekee kuitenkin ensisijassa se miten iloinen tyttö on huoneestaan ja kaikista sen yksityiskohdista.

 


Vaikka sitä ei uskoisi, televisiomme tällä hetkellä suurin aarteeni kotonani


Varmasti outo valinta, mutta uuden television hankinta on muuttanut koko sisustuksemme dynamiikan. Enää ei musta 55" mörkö tee sisustuksesta raskaan oloista, vaan katse kiinnittyy jo helposti muuallekin huoneeseen. Olen myös lapsellisen innostunut vaihtelemaan televisioon taustakuvia vähintään kerran päivässä. Se on kuin matopeli vanhoissa Nokian kännyköissä, ihan yhtä koukuttava.

 


Kodin tekevät siellä asuvat ihmiset


Minun kotini on siellä missä rakkaimpani ovat. Jokainen sisustaja varmasti pitää tärkeänä kodin viihtyvyyttä. Itse elin useamman vuoden tässä asunnossa eräänlaisessa "välitilassa", jossa ajattelin, että en viitsi maalata seiniä enkä tehdä sitä tätä tai tuota, koska kuitenkin muutamme tästä joskus pois. Suunnittelin millaisen tuolin ostan ja millaisen sängynpäädyn rakennan kun tämä joskus vihdoin koittaa.  Sairauteni pahetessa olin pitkään jumissa kotona jopa viikkoja. Silloin päätin, että teen tästä väliaikaisesti ratkaisusta kuitenkin sellaisen kun haluan. Toki seinät pitää maalata muuttaessa takaisin valkoiseksi. Keittiöön en saa lisäneliöitä taiottua ja suuria investointeja ei tähän asuntoon kannata tehdä, mutta sillä ei ole väliä. Sisustin  kaikista asunnon heikkouksista huolimatta ja jopa niitä juhlistaen. Kodistani tekee kodin ihmisten lisäksi se, että se on minun taisteluvoittoni asunnon realiteetteja vastaan - paras mahdollinen koti, juuri nyt, eikä sitten joskus.

 


Oma koti on niin henkilökohtainen tila, että se kannattaa sisustaa itseä ja omaa perhettä varten


Kauneus on katsojan silmissä. Kun itse on tyytyväinen, ei ole väliä mitä muut ovat sisustuksestasi mieltä. Ajattomuus on onnistuneen sisustuksen yksi avain. Itse suosin designklassikoita ja säästän aina mieluummin vähän pidempään, että saan juuri sen tuotteen, jonka haluan. Designklassikot ovat myös erittäin kestäviä ja kuten yhden suosikki brändini slogan kuuluukin  "Buy now, keep forever".


Ihailen sisustajia, jotka osaavat luoda sisustuksella tunnelmia


Pienelläkin budjetilla pystyy sisustamaan kauniisti ja toimivasti, eikä suuri budjetti automaattisesti takaa onnistumista. On helppoa luoda toisinto tyylistä sisustuslehtien kuvien mukaan, mutta vaikeampaa on valita niiltä sivuilta ne omat jutut ja yhdistää ne niin, että ne sopivat juuri omaan asuntoon. Eri tyylien yhdisteleminen yksilölliseksi kokonaisuudeksi ja tavallisesta poikkeavat ratkaisut saavat minut painamaan seuraa nappia.

 

 


Kurkkaa lähemmin Danilan tyyliin hänen Instagramissaan Indivisualstyle.

Jutun kuvat Danila Yönsini.